Risotto med svampe og gedeost til 1 person

Risotto med svampe og gedeost
Risotto med svampe og gedeost til 1 person

Af Malou Rotvel Pagh

”Jeg elsker risotto, det er rigtig comfortfood. Den kan varieres i det uendelige og er faktisk hurtigt at lave. Den her tog kun 25 minutter fra jeg tændte under panden, til maden var færdig og hældt på tallerkenen.”

Ingredienser
Arbejdstid: 10 minutter
Tid at koge: 25 minutter
Antal personer: 1

1 lille løg
1 fed hvidløg
½ broccoli (150 g)
150 g blandede svampe
1 + ½ spsk. olivenolie
10 g smør
1 dl risottoris (100 g)
5-6 dl grøntsagsbouillon
½ dl hvidvin
1 lille rund frisk gedeost i olie
50 g friskrevet parmesan
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Sådan gør du:
1. Hak løg og hvidløg fint.
2. Del broccolien i minibuketter, rens svampene, og skær dem i tynde skriver.
3. Sæt bouillonen i kog i en lille gryde, og hold den på simrepunktet
4. Sauter/steg løg og hvidløg i 1 spsk. olie samt smør, og tilsæt risene. Rør rundt, til de er helt dækkede og skinnende af fedtstof.
5. Tilsæt vinen til risene, og lad den koge væk under omrøring. Tilsæt derefter bouillonen ca. 1 dl ad gangen, og rør hele tiden rundt. Lad risen optage væsken, inden der tilsættes mere.
6. Varm 1/2 spsk. olivenolie på en pande, og rist svampene gyldne.
7. Når risene har optaget det meste væske, og riskornene er ved at være møre, men stadig har bid, tilsætter du broccoli. Kom gedeosten i sammen med en stor håndfuld parmesan.
8. Lad de to slags ost smelte ud i risottoen. Tilsæt mere bouillon, hvis den bliver for tyk. Smag til med salt og peber.
9. Servering: Vend de ristede svampe i retten, og server risottoen med ekstra parmesan på toppen.

Hverdagsmadekspert Julie Grothen tipser:

1.
Smag til: Retten kan få ekstra karakter, hvis du tilsætter 1 tsk. fennikelfrø, når du sauterer/steger løg og hvidløg. Du kan også slutte af med et par dråber trøffelolie og eventuelt lidt revet usprøjtet citronskræl, når du smager til.

2.
Lyst til kød: Retten kan fint suppleres med for eksempel stegt kyllingebryst, hvis du er i humør til kød.

3.
Sundt og friskt: Som tilbehør kan du nemt lave en salat af 1 revet rå rødbede vendt med balsamico, salt, peber og hakket bredbladet persille – det giver retten et frisk modspil.

Andre opskrifter

  • Squashspaghetti med øko oksedeller
  • Fiskefrikadeller m remolade og rugbrød
  • Kål og rødder med peanutbuttersauce
  1. eva jordy - 2. oktober 2012 11.27

    Denne opskrift er den mest delikate, synes jeg. Der er sunde broccoli og svampe i og gedeosten får her en dejlig symfoni sammen med de øvrige ingredienser!
    vh
    Eva

    Svar

Kommenter opskriften