Sprøde mini tundeller til 1 person

Sprøde mini tundeller
Sprøde mini tundeller til 1 person

Af Malou Rotvel Pagh

”De små tundeller opstod en dag, hvor jeg ikke rigtig havde planlagt aftensmad. Jeg fik øje på en dåse tun på hylden i køkkenskabet, og på ingen tid havde jeg tilberedt de sprødeste små tundeller. Så nu jeg altid et par dåser tun stående i skabet, når det skal gå stærkt.”

Ingredienser
Arbejdstid: 10 minutter
Tid at trække: 30 minutter
Tid at stege: 10 minutter
Antal personer: 1

1 dåse tun, olie/vand
1 æg
1 fed presset hvidløg
30 g revet gulerod
4 spsk. havregryn
1 potte frisk koriander
2 dråber tabasco
¼ tsk. salt
friskkværnet peber
2 spsk. solsikkeolie
Topping:
50 g sesamfrø
½ - 1 dl chilisauce

Tilbehør:
nudler, ris eller pasta
3 hakkede forårsløg
½ rød chili
Dressing:
2 spsk. olie
1 spsk. citron
1 spsk. honning
2 tsk. soja

Fremgangsmåde
Sådan gør du:
1. Sæt ris eller pasta over, eller forbered nudler efter anvisning på pakken.
2. Åbn tundåsen, og pres lidt af væden fra. Kom tunen i en skål, og mos den med en gaffel. Tilsæt æg, presset hvidløg, revet gulerod, havregryn, ½ potte hakkede koriander, tabasco og salt og peber.
3. Pisk farsen godt sammen, til den bliver lind og ensartet, og sæt den på køl i ca. 30 min.
4. Form farsen til små deller på størrelse med valnødder, og steg dem i olie i 3-5 min. på hver side, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
5. Hak forårsløg og chili fint, og vend med dressingen. Hæld over risen/nudlerne/pastaen, og vend rundt.
6. Servering: Tundeller med tilbehøret og drys med sesamfrø og frisk koriander.




Hverdagsmadekspert Julie Hey tipser:
1.
Lækker snack: Tundellerne er super gode som en nem snack. Server dem evt. til lidt sød chilisauce eller til en krydderurtedressing med .
2
Dagen derpå: Tag dem med i madpakken dagen derpå med en sprød salat til.


3.
Spice dem op: Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan krydre dine tundellerne med. Du kan fx tilføre farsen friskhakkede forårsløg, chili og ingefær.

Andre opskrifter

  • Perlebyg og linser m røget bacon og rosmarin
  • Squashspaghetti med øko oksedeller
  • Hollandsk biksemad
  1. eva jordy - 2. oktober 2012 11.23

    Denne ret, synes jeg, lyder indbydende. Den vil jeg prøve. Umiddelbart generer det mig lidt, at den skal trækkei nogen tid, det er ikke rigtigt til mit temperament!.vh
    Eva

    Svar
    • Malou Rotvel Pagh - 8. november 2012 08.13

      Hej Eva

      Tusind tak, det er jeg glad for at du syntes. Du kan prøve at røre tunfarsen grundigt igennem for at frigive stivelse fra havregrynene – på den måde kan du springe trækketiden over ;-)

      Mvh Malou

      Svar
  2. Rav food - 13. november 2012 15.38

    Stort tillykke med en velfortjent 1. plads, Malou. Jeg har endnu ikke prøvet dine deller, men det vil helt sikkert ske en af de nærmeste dage.
    Mvh Kathe

    Svar
  3. thyra christensen - 13. november 2012 16.37

    dine tundeller var rigtig lækre jeg har længe ønsket at smage dem
    fik du en fin placering i kvikli

    Svar

Kommenter opskriften